Ποιος δεν έχει βρεθεί στην δύσκολη θέση να τραβάει έναν μαρκαδόρο από το στόμα ενός βρέφους ή και πιο ενήλικου παιδιού για να μην δηλητηριαστεί ή πνιγεί; Τώρα πια δεν θα υπάρχει αυτός ο φόβος.
Αν θέλετε το παιδί σας να εξερευνήσει τη δημιουργική του πλευρά, μπορεί να είναι κουραστικό να το παρακολουθείτε συνεχώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώει τους μαρκαδόρους του. Σωστά;
Τη λύση βρήκε μια γραφίστρια από την Ιαπωνία, η οποία δούλευε από το σπίτι της ενώ μεγάλωνε ταυτόχρονα τα παιδιά της. Η γραφίστρια Naoko Kimura, δημιούργησε κραγιόνια που είναι απολύτως ασφαλή και βρώσιμα για μικρά παιδιά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Naoko Kimura, ιδρύτρια της εταιρείας Mizuiro, ενώ ετοίμαζε μια μέρα ένα γεύμα, παρατήρησε τα ζωντανά χρώματα των λαχανικών που χρησιμοποιούσε. Αυτό έγινε η ιδέα πίσω από το Oyasai Crayon, η εταιρεία που δημιουργεί μαρκαδόρους από φυτικά απόβλητα και υποπροϊόντα παραγωγής ρυζιού που είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.
Σύμφωνα με το Gizmodo, τα κραγιόνια είναι κατασκευασμένα από «κερί πίτουρου στερεού ρυζιού και υγρό λάδι ρυζιού» τα οποία χρησιμοποιούνται με ασφάλεια. Οι διάφορες αποχρώσεις των κραγιονιών γίνονται με ανάμιξη σε θρυμματισμένες σκόνες φρούτων και λαχανικών. Και ενώ η Kimura προσθέτει χρωστικές ουσίες που είναι ασφαλείς για τρόφιμα για να βελτιώσει τα χρώματα, χρησιμοποιεί μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας που προστίθεται συνήθως σε κανονικά κραγιόνια με βάση το κερί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε μαρκαδόρος παίρνει το όνομα του από τα φρούτα και τα λαχανικά που βοήθησαν στη δημιουργία του, όπως «Καρότο» ή «Μωβ πατάτα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με πληροφορίες από το Goodlife
[…] #Mizuiro | Τώρα τα παιδιά σας μπορούν να φάνε και τους μαρκα… […]
[…] #Mizuiro | Τώρα τα παιδιά σας μπορούν να φάνε και τους μαρκα… […]