Άνοια | 25 γραμμάρια από αυτά τα κρεατικά την αυξάνουν κατά 44%
Spread the loveΕπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leed χρησιμοποίησαν δεδομένα 500.000 ανθρώπων για να διερευνήσουν μια πιθανή σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση κρέατος και την ανάπτυξη άνοιας η οποία επηρεάζει 5-8% του πληθυσμού άνω των 60 ετών σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο American Journal of Clinical Nutrition, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μίας μερίδας 25 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος ημερησίως –ποσότητα ίση με μία μερίδα μπέικον– σχετίζεται με κατά 44% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας. Τα ευρήματα δείχνουν, επίσης, ότι η κατανάλωση ορισμένης ποσότητας μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως το βοδινό, το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο θα μπορούσε να έχει προστατευτικές επιδράσεις, με τους ανθρώπους που καταναλώνουν 50 γρ. … Συνεχίστε να διαβάζετε το Άνοια | 25 γραμμάρια από αυτά τα κρεατικά την αυξάνουν κατά 44%.
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί