Την υποψηφιότητά της για τριετή θητεία διεκδικεί η Dr. Βασιλική Σ. Γαροπούλου, για τις επερχόμενες εκλογές του «Exercise is Medicine-Greece», που διατελεί ήδη Πρέσβειρα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας (EAOM) AμεΑ 2022-2023 “με αίσθημα ευθύνης και χαράς” όπως δηλώνει κι η ίδια σε επιστολή της.
Όπως δηλώνει η ίδια στην παρούσα επιστολή, “Επιθυμώ να υπηρετήσουμε όλοι μαζί το Ίδρυμά μας, το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», από τις υψηλότερες θέσεις ευθύνης, με την αφοσίωση με την οποία το υπηρετήσαμε έως σήμερα από όλες τις θέσεις όπου βρεθήκαμε. Η ευθύνη και η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine-Greece» συμβαδίζει με την σύνδεση της επιστήμης με την κοινωνία που τώρα πιο πολύ από ποτέ μας έχει ανάγκη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημική κρίση ο οποίος ανέδειξε την αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης στη μάχη αυτή.”
και συνεχίζει “Δυστυχώς μεγάλες πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας χαρακτηρίζεται ως μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας. Σύμφωνα με τον διεθνή προσανατολισμό, η φυσική άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Είναι και πρόληψη και θεραπεία. Επομένως είναι χρέος και της δικής μας χώρας να θωρακίσει την Ελληνική κοινωνία από μελλοντικές απειλές κατά της δημόσιας υγείας και να συνδράμει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.”
για να καταλήξει “Η ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου που έχει η στοχευμένη σωματική άσκηση στην πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών ή παθήσεων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης, με ελάχιστο κόστος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι μόνο προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.”
Ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας
Με εκτίμηση
Dr. Βασιλική Σ. Γαροπούλου M.Sc.´s., Ph.D., P.D.
Πρέσβειρα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας (EAOM) AμεΑ 2022-2023
Καθ. Επιστήμης Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Μεταδιδάκτωρ Ιατρική Σχολή A.Π.Θ.
Καθ. ΔτΠΜΣ “Νευροεπιστήμες και Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα” Ιατρική Σχολή A.Π.Θ.
Καθ. Τομέα Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΙΕΚ Δέλτα 360
Επ. Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ
Επ. Συνεργάτης Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών
Ποια είναι η Dr. Βασιλική Σ. Γαροπούλου M.Sc.´s., Ph.D., P.D.
Η Δρ. Βασιλική Σ. Γαροπούλου είναι Καθ. Επιστήμης Ειδ. Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. καθώς και Επιστημονική
Σύμβουλος Νευροαποκατάστασης – θεραπευτικής άσκησης.
Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων-Διπλωμάτων με αντικείμενο την “Πολλαπλή Σκλήρυνση” από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης με υποτροφία για τις άριστες επιδόσεις της και δύο πιστοποιητικών μεταπτυχιακής – επαγγελματικής επιμόρφωσης του
εξωτερικού.
Κάτοχος διδακτορικού: Εκπόνησε επίσης με υποτροφία τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής & Ειδικής
Αγωγής σε συνεργασία με τη Β’ Παν/κή Νευρ. Κλ. Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κάτοχος 2 μεταδιδακτορικών τίτλων-Διπλωμάτων: Ολοκλήρωσε τη 1η μεταδιδακτορική της διατριβή στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. στον
τομέα Νευροεπιστημών ως υπότροφος του Α.Π.Θ. και τη 2η μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της Ιατρικής & Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.
ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. με αντικείμενο την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Επί του παρόντος εκπονεί τρίτη μεταδιδακτορική ερευνά στο Τμήμα της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. με θεματική τις Νευροεκφυλιστικές
παθήσεις. Συμμετείχε ως Επιστημονική Συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, υλοποιημένα από το Τμήμα της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. ενώ παράλληλα υπηρέτησε στην Α’ Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ.
Είναι Επ. Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών – Alzheimer Hellas. Έχει παρουσιάσει το
ερευνητικό της έργο σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος ενώ έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Eιδικής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια & Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) από το 2004 καθώς και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση Δημοσίων ΙΕΚ, καινοτόμησε ως Υπεύθυνη
Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ., ως Επ. Σύμβουλος
Αποκατάστασης της ΕΕΣΚΠ και μέλος του Δ.Σ. καθώς και ως Επ. Υπεύθυνη σε αθλητική σχολή – κέντρο δια βίου εκπαίδευσης με αντικείμενο: MULTIPLE SCLEROSIS & EXERCISE (L1&L2)® & Senior Fitness Course®.
Διατηρεί την εργασιακή της θέση σε ιδιωτικό ΙΕΚ Εκπαίδευσης: ΙΕΚ Δέλτα 360 στον Τομέα Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Καθ.
Τμημάτων Φυσικοθεραπείας – Εργοθεραπείας και παραμένει Επ. Σύμβουλος Αποκατάστασης εταιρείας ειδικών βοηθημάτων αποκατάστασης της Θεσσαλονίκη ενώ έχει υπάρξει Υπεύθυνη των Προγραμμάτων: Bocce&Young Athletes των Special Olympics στη Θεσσαλονίκη καθώς και εκπρόσωπος-πρέσβειρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στη European Multiple Sclerosis Platform (Ε.M.S.P.) της Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την Αποκατάσταση και σήμερα υπηρετεί ως πρέσβειρα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ – Ambassador EAOM-AμεΑ 2022- 2023.
Προσωπικό σημείωμα υποψηφιότητας
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες, είμαι σύζυγος του Οδυσσέα Καπουσίζη Bar Supervisor – Bartender Manager στην εταιρεία Hotel Nikopolis Thessaloniki επί 6ετίας, ενώ τα τελευταία 21 χρόνια ζω στη Θεσσαλονίκη και εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπούδασα ακολουθώντας το παιδικό μου όνειρο για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις με αποδοχή της διαφορετικότητας μέσω του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Η ζωή μου είχε πάντα μία νότα ανατροπών που την ασπίδα προστασίας της η οικογένεια μου γέμισε με ένα μόνο υλικό αυτό της αληθινής αγάπης. Βιώνοντας στιγμές δύσκολες ή εύκολες και έχοντας υπέρμετρο ενθουσιασμό για το υγρό στοιχείο ήρθα σε επαφή με τη Συγχρονισμένη Κολύμβηση ακολουθώντας μια όμορφη πορεία στην Εθνική ομάδα απολαμβάνοντας τη διαδικασία του να δοκιμάζεσαι, να θέτεις στόχους, να κερδίζεις αλλά και να χάνεις και μέσα από όλα αυτά να μαθαίνεις να μάχεσαι.
Προσπαθώ να μεταφέρω το προσωπικό μου μήνυμα ως ΑμΣΚΠ καταθέτοντας την ψυχή μου συνοψίζοντας την δική μου διαδρομή στο εξής: “χρειάζεται παραδοχή, να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα – έχεις μία νέα κατάσταση άγνωστη – διότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αν δεν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Έτσι μόνο θα κάνεις την ζωή την οποία ονειρεύτηκες διατηρώντας τον εαυτό σου, οι άλλοι απλά θα σου δείξουν τον δρόμο, τον οποίο όμως ο ίδιος θα πρέπει να διαβείς”.
Η ζωή λοιπόν είναι σε θέση να τα ανατρέπει όλα… και για’ μένα το χειρότερο, είναι μόνο το μη αναστρέψιμο!